Osa kaikkeutta

Projektin kuvaus

Steelpark Oy valmisti ja asensi Vaasaan Lehtikuusentien ja Vanhan Vaasankadun kiertoliittymään taideteoksen. Teoksen nimi on Osa kaikkeutta ja sen on suunnitellut kuvataiteilija Hannakaisa Oksanen.

Teos on puulankuista yhteenkursittu pallo. Materiaaleina on käytetty lehtikuusta, tervaa ja köyttä. Teoksen sisällä on ruostumattomasta teräksestä tehty runko. Köysi yhdistää lankut yhteen. Ajan myötä teos muuttuu, kun terva kuluu auringon, sateen ja tuulen myötä puun pinnalta pois ja lehtikuusi harmaantuu.

Teoksen sisällä on valo, mikä asennetaan päälle, kun illat pimenevät. Valo heijastuu lankkujen raoista ja porattujen reikien kautta ulos.

Istutuslaatikot

Cor-Ten teräksestä valmistettuja istutuslaatikoita.

Flamingo

Steelpark Oy valmisti ja asensi Vantaalle, Flamingo Spa kylpylään ja vesipuistoon kaikki allasalueiden haponkestävät- ja lasikaiteet.

Borealis Polymers

Ohjaamosaareke, Borealis Polymers Oy, Porvoo.

Halkovajat

Cor-Ten teräksestä ja lehtikuusesta valmistetut halkovajat.

Kastehelmi

Kastehelmi-veistos on saanut ideansa kielosta, jonka pintaan on kertynyt vesipisaroita. Teos mukailee japanilaisen haikun tunnelmia.

Osa kaikkeutta

Steelpark Oy valmisti ja asensi Vaasaan Lehtikuusentien ja Vanhan Vaasankadun kiertoliittymään taideteoksen nimeltään Osa kaikkeutta.