Steelpark 25 vuotta

Tilauskonepajasta monipuoliseksi rakentamisen ja sisustamisen teräsosaajaksi.

10.7.2016 tuli kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Steelpark aloitti toimintansa teollisuuden ja rakentamisen tilauskonepajana Raumalla. Yritys rekisteröitiin 10.7.1991. Alkuperäinen nimi oli tuolloin Lounais-Suomen Kourukeskus Ky ja toimitilat sijaitsivat autotallin yhteydessä kotipihassa.

Toiminta aloitettiin sadevesijärjestelmien ja kattoturvallisuustuotteiden asennuksilla. Yrityksen erityisosaamista on alusta asti ollut ruostumattomasta teräksestä valmistetut rakenteet joita valmistettiin ja asennettiin muille asiakkaille. Muutaman vuoden kuluttua toiminnan alkamisesta konepaja siirtyi Kaivopuiston alueelle ja vähitellen työntekijöiden määrä lisääntyi. Työt laajenivat myös laivasisustuksiin Rauman- ja Turun telakoille, samoihin aikoihin luovuttiin sadevesijärjestelmä ja kattoturvallisuustuote liiketoiminnasta. Vuonna 2002 hankittiin omaksi Äyhöntiellä sijaitsevat toimitilat jolloin muutettiin Kaivopuistosta, samana vuonna yritys muutettiin kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi ja otettiin yrityksen toimialalle sopivampi uusi nimi LSKK Stainless Works Oy käyttöön. Ajan kuluessa ollaan laajennettu erilaisten teräs-, julkisivu-, ja sisustusrakenteiden valmistajaksi mm. teollisuuteen ja rakentamiseen.

Toimitusjohtaja Erkki Aarttin mukaan, ehkä suurin muutos takavuosiin verrattuna on ollut muotoilun huima kehitys johon merkittävimmin on vaikuttanut tietokoneavusteisten suunnittelu- ja materiaalien työstömenetelmien kehittyminen. Teollisuuden tarpeisiin valmistetut teräksestä, lasista ja puusta muotoillut tuotteet lähentelevät tänä päivänä valmistusmenetelmiltään ja ulkoasultaan julkisten tilojen taideteoksia. Koko tilan tunnelma ja ensivaikutelma saatetaan luoda yksittäisellä arkkitehdin suunnittelemalla rakenteella, joka voi olla kaide- tai porraskokonaisuus, seinäelementti, yksittäinen kaluste tai kokonainen sisustus materiaaleina teräs, alumiini, messinki ja eri puulajit. Koska kysymys on kuitenkin rakentamisesta, tulee aina ottaa huomioon rakennustekniset ja turvallisuusvaatimukset. Toinen puoli projektin onnistumisesta on, miten hyvin yksittäisen Steelpark-projektin tai tilaustuotteen yhteensovittaminen ja integrointi muuhun rakentamiseen ja alihankintoihin työmaalla sujuu.

Juhlavuoden kunniaksi Steelpark uudisti verkkosivunsa sekä otti käyttöön viralliseksi, rekisteröidyksi yritysnimekseen Steelpark Oy:n. Samassa yhteydessä tehtiin facelifting myös Steelpark-logolle. Steelpark on rekisteröity tavaramerkki.

Tällä hetkellä teollisuuden, rakentamisen ja prosessiteollisuuden tilaustuotteiden lisäksi Steelpark tarjoaa nykyaikaisilla koneilla tehtynä monipuolista kaiverruspalvelua. Uusinta uutta ovat alumiinista valmistetut siirrettävät ja kiinteät katsomot, joita tarjoamme seurojen ja tapahtumajärjestäjien käyttöön.

Kaiverrustuotteita ovat eri materiaaleista valmistetut kyltit ja opasteet mm. teollisuuteen, julkisiin tiloihin tai ulkokäyttöön.

Artikkelit