Kastehelmi

Projektin kuvaus

Kastehelmi-veistos on saanut ideansa kielosta, jonka pintaan on kertynyt vesipisaroita. Ilmastonmuutokseen liittyen säätilamme ovat muuttumassa ja lumiset talvemme ovat katoamassa. Teos mukailee japanilaisen haikun tunnelmia:

Kuin uni uneen
minä synnyin maailmaan
ja mieli on niin kevyt:
kuin kaste aamuun minä kerran katoan.
– Musô Soseki, 1300-luku

Kastehelmi-veistos sijaitsee Porin Satasairaalan H-rakennuksen edustalla, josta luovutetaan vainajat omaisille. Kastehelmi-veistos kunnioittaa omaisten surua.

Kastehelmi-veistoksen lehtien ja pallojen materiaalina on haponkestävä ruostumaton teräs, joka on huoltovapaa vuosikymmeniä. Teoksen on suunnitellut Helsinkiläinen kuvanveistäjä ja mediataiteilija Satu-Minna Suorajärvi.

Steelpark Oy valmisti ja asensi teoksen.

http://www.satu-minna.com/

Istutuslaatikot

Cor-Ten teräksestä valmistettuja istutuslaatikoita.

Flamingo

Steelpark Oy valmisti ja asensi Vantaalle, Flamingo Spa kylpylään ja vesipuistoon kaikki allasalueiden haponkestävät- ja lasikaiteet.

Borealis Polymers

Ohjaamosaareke, Borealis Polymers Oy, Porvoo.

Halkovajat

Cor-Ten teräksestä ja lehtikuusesta valmistetut halkovajat.

Kastehelmi

Kastehelmi-veistos on saanut ideansa kielosta, jonka pintaan on kertynyt vesipisaroita. Teos mukailee japanilaisen haikun tunnelmia.

Osa kaikkeutta

Steelpark Oy valmisti ja asensi Vaasaan Lehtikuusentien ja Vanhan Vaasankadun kiertoliittymään taideteoksen nimeltään Osa kaikkeutta.